FysioPedia:Welkom voor nieuwelingen

Uit FysioPedia
Versie door Rob (overleg | bijdragen) op 22 jan 2007 om 13:07 (New page: '''Beste nieuwe gebruiker, nogmaals welkom op FysioPedia!''' '''FysioPedia''' is gestart in januari 2007 met als doel een compleet naslagwerk voor fysiotherapie op het web te creëren...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste nieuwe gebruiker, nogmaals welkom op FysioPedia!

FysioPedia is gestart in januari 2007 met als doel een compleet naslagwerk voor fysiotherapie op het web te creëren. FysioPedia is gratis te gebruiken om informatie te zoeken én om informatie toe te voegen.

Momenteel zijn er 339 artikelen. Om mee te helpen artikelen te schrijven, corrigeren en uit te breiden is geen aanmelding nodig, je kunt meteen aan de slag!. Maar wie dat wil kan in een paar seconden een gebruikersnaam aanmaken.

Een paar tips

Als een link rood onderstreept is, is dat een uitnodiging om een nieuw artikel te maken over dat onderwerp. Als je iets over het onderwerp van de rode link te vertellen hebt, klik dan op de rode tekst en schrijf over het onderwerp. Als het een bekend onderwerp is, zoek dan voor de zekerheid even of er niet al een ander artikel, met een iets andere titel, bestaat.

De belangrijkste spelregels

  • Schrijf in het Nederlands
  • Probeer objectief te zijn (geen reclame, geen propaganda, geen schuttingtaal).
  • Gebruik of maak je eigen werk. Het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal (zowel tekst als afbeeldingen) zonder toestemming is niet toegestaan.
  • Schrijf zo encyclopedisch mogelijk. Zorg dat je artikel(tje), hoe klein ook, in deze encyclopedie past door taalgebruik en opmaak.

Bewerkingstips

Je kan eerst lezen hoe je je eerste bewerking doet op FysioPedia, zie FysioPedia:Eerste stappen op FysioPedia.

  • Aan de linkerkant van het scherm staat, onder het kopje 'zoeken', een veld waarin je tekst kunt typen om bestaande onderwerpen te vinden.
  • Vul onder de bewerkingspagina het veld Samenvatting in om (bondig) uit te leggen wat je veranderd hebt.
  • Gebruik eerst de knop Toon bewerking ter controle voordat je de bladzijde definitief opslaat. Zo kun je zien of je aanpassingen er goed uit komen te zien.
  • Gebruik dubbele haken om een [[onderwerp]] te linken. Een onbeschreven onderwerp ziet er doorgaans uit als onderwerp, terwijl bestaande links eruitzien als onderwerp. Zie ook een nieuwe pagina aanmaken.
  • Gebruik overlegpagina's om indien nodig te overleggen of (drastische) wijzigingen toe te lichten. Onderteken je overleg met ~~~~.
  • Voor experimenten met bijvoorbeeld wiki-opmaak is er een zandbak waarin eindeloos gespeeld kan worden.

Algemeen

De hoop is dat honderden (student) fysiotherapeuten met een flinke dosis gezond verstand mee zullen schrijven aan dit Wikiproject voor de fysiotherapie. Iedere bezoeker kan meedoen. Een naam opgeven of inloggen is niet verplicht, maar wel handig. Klik op een onderwerp dat je interesseert, waar je iets van af weet, en voeg er iets aan toe, verbeter een spelfout, of schrijf een mooi artikel. Een prima gelegenheid ook om de eigen kennis op te frissen.

Bevalt het je hier, dan ga je je vanzelf meer verantwoordelijk voelen voor dit unieke project. Werken op FysioPedia kan een plezierige bezigheid zijn en veel voldoening geven.

Belangrijk om te weten is dat we onderling een paar normen hebben afgesproken die je geacht wordt te respecteren.

  1. Dit is geen discussieforum. In overleg met elkaar zoeken we met respect voor de mening van anderen naar een oplossing. Daar zijn de overlegpagina's voor, bovenaan op elke pagina.
  2. We proberen de artikelen zo objectief mogelijk te houden. Dat betekent dat FysioPedia geen platform is voor het verkondigen van iemands eigen overtuiging, ook al is het onderwerp nog zo controversieel. Het is géén preekstoel, géén plek voor actievoering. FysioPedia is een encyclopedie.
  3. Als je het werk van iemand anders wilt verbeteren, of eigen kennis wilt toevoegen, maar je niet zeker van jezelf bent, of als je een vraag of opmerking over een pagina hebt, dan is daar de overlegpagina van dat onderwerp voor.
  4. Wil je weten hoe je fouten kunt voorkomen? Lees dan maar eens Wat je niet moet doen. Misschien word je dan wel de eerste deelnemer die nooit eens een fout maakt!

FysioPedia heeft geen toelatingsbeleid. In principe kan iedereen aan de encyclopedie werken. Sommigen vragen zich misschien af wat dat betekent voor de uiteindelijke kwaliteit van de FysioPedia. Bedenk dan dat wellicht juist door die verscheidenheid een zeer acceptabel niveau kan worden bereikt. Omdat de FysioPedia ook experts aantrekt wordt hij inhoudelijk steeds uitgebreider. Bovendien, mensen die niets van een onderwerp weten blijven er in het algemeen vanzelf vanaf, of gaan lezen en studeren om meer te weten te komen. Zowel academisch gevormde mensen als ieder ander die een positieve bijdrage willen leveren zijn van harte welkom. We hopen dat je er hoe dan ook veel plezier aan zult beleven.

Als je er niet uitkomt kun je altijd hulp vragen aan een andere FysioPedia-gebruiker of bij onze helpdesk.

Meer hulp


Meer achtergrond

Gebruikers

Zoeken