IOF

Uit FysioPedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Doelstelling I.O.F. De leden van het Intercollegiaal Overleg Fysiotherapie (I.O.F.) stellen zich als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Wat is een I.O.F.? Het hart van het KNGF-kwaliteitsprogramma werd tot januari 2006 gevormd door het Intercollegiaal Overleg Fysiotherapie (IOF). Nederland telt inmiddels ruim 1000 IOF’s. Zo’n IOF bestaat uit 10 à 15 fysiotherapeuten die bij elkaar in de regio werken en bij voorkeur uit verschillende werkomgevingen komen. Gezamenlijk doel is de verbetering van de kwaliteit van de zorg. Met de IOF’s is er een formele structuur gerealiseerd, waarin fysiotherapeuten ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.

Erkenning van de I.O.F.'s. Deelname aan een IOF is vrijwillig voor individuele fysiotherapeuten die in het KNGF Centraal Kwaliteitsregister opgenomen staan of willen worden (na aanmelding moet je een jaar participeren in "jouw" IOF). De IOF moet wel erkend zijn door de erkenningscommissie van de betreffende RGF. Deze erkenning geschiedt op basis van een jaarplan en zelfreflectietoets dat de IOF periodiek aan de erkenningscommissie voorlegt.

Ondersteuning van de I.O.F.’s. Vanuit het KNGF worden de IOF’s ondersteund met materiaal en kennis om doelgericht te werk te gaan. De spil in het web wordt gevormd door de KNGF-kwaliteitsmedewerkers (E-mail) en de kwaliteits-coördinatoren (regio's zie afbeelding hieronder). Heeft u vragen, neem dan contactop met uw kwaliteits-coördinator of met de kwaliteitsmedewerker in uw regio.

Regios.jpg