Help:Hoe kan ik meedoen?

Uit FysioPedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht hulppagina's
FysioPedia Hulppagina's

Zie ook Richtlijnen

Ik wil graag aan deze FysioPedia bijdragen. Wat kan ik doen?

 • Indien je een beperkte tijd aan FysioPedia wilt besteden, vind je op huis- tuin- en keukeninspiratie enkele tips.
 • Wil je meer tijd besteden, lees dan alsjeblieft door.

Ten eerste, maak een lijst van alle onderwerpen waar je iets over weet. Schrijf dan je kennis over elk van die onderwerpen op in afzonderlijk artikelen; maak er een leesbaar geheel van. Onuitvoerbaar? Dan kunnen onderstaande suggesties je misschien op weg helpen:

 • Kies een onderwerp dat je interesseert.
 • Ga na wat er tot nu toe over dat onderwerp geschreven is via het zoekvenster in deze FysioPedia.
 • Vul de bestaande artikelen aan of verbeter ze. Je kunt kijken op FysioPedia:Tijdelijke Projecten om te kijken aan welke artikelen momenteel hard wordt gewerkt om ze beter te maken. Hulp hierbij (ook al is het het controleren op schrijffouten) is meer dan welkom!
 • Vul leegtes op door het aanmaken en beschrijven van nieuwe pagina's over aspecten van het onderwerp die nog niet zijn behandeld.
 • Bezoek een willekeurige pagina en kijk of er een link op staat waar nog niet over geschreven is. Die herken je (volgens de standaardinstelling van FysioPedia) aan de rode kleur (bestaande artikelen hebben standaard een blauwe link). Als je daarop klikt, krijg je de Bewerkingspagina te zien. Je kunt meteen beginnen. Ben je tevreden, vat dan onderaan samen wat je hebt gedaan en klik op Opslaan (of eerst op Toon bewerking als je 't wilt nakijken. Schuif de pagina naar beneden om te zien hoe het eruit gaat zien. Je kunt dan in het Bewerken-veld nog verbeteringen aanbrengen).
 • Schrijf over een onderwerp waar je niets van weet. Gebruik dit als een aanleiding om er meer over te weten te komen en voeg op FysioPedia toe wat je erover geleerd hebt. Dit is een fantastische manier om te leren studeren, noteren, informatie organiseren en je nieuwe kennis in eigen woorden op te schrijven.
 • Begin een project. Pak een boek en schrijf een uitgebreide samenvatting per hoofdstuk. Maak een aparte pagina voor elk personage. Je kunt dit bijvoorbeeld ook doen met je favoriete film.
 • Neem een breed onderwerp zoals het milieu of de geschiedenis van China, en maak een hoofdpagina aan met een overzicht. Maak een lijst van alle onderwerpen die beschreven moeten worden en die het geheel completeren. Je hoeft niet zelf al die pagina's te beschrijven, maar als je een begin maakt met alle noodzakelijke onderwerpen, komt er op een gegeven moment vanzelf wel iemand langs die er meer van weet en gaat invullen.
 • Om mee te doen hoef je niet zelf te schrijven. Je kunt ook grammaticale of stijlfouten verbeteren; of onverklaarbare nonsens verwijderen; of persoonlijke meningen veranderen in objectieve informatie. Maak links van woorden die een onderwerp op zich zijn.
 • Vertel je vrienden, je vijanden, voorbijgangers en studiegenoten over deze FysioPedia. Ze zijn meer dan welkom. Schreeuw 'FysioPedia!' van de daken of van je thuispagina, wat dan ook, zorg dat 't bekend wordt.

Meer informatie

Op het Gebruikersportaal staat een overzicht van handige pagina's.